Upute nastavnicima

Upute nastavnicima

ORGANIZACIJA NASTAVE ZA STUDENTE UČITELJSKOG FAKULTETA

s obzirom na, preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i potencijalno obustavljanje nastave na Fakultetu obavljene su pripremne radnje za organizaciju nastave na daljinu uz pomoć 2CO2 sustava na https://2co2.ufzg.hr/.

NASTAVA NA REDOVITOM STUDIJU

Nastavu na redovitom studiju u periodu tijekom odgode nastave planirane u prostorijama Fakulteta na sve tri lokacije (Čakovec, Petrinja, Zagreb) organizirana je putem MLS-a Centra za e-učenje Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – 2CO2: https://2co2.ufzg.hr/.
E-kolegije možete otvoriti na 2CO2 ili podsustava Edi2 putem poveznice http://ed2.ufzg.hr/moodle/.

Ako već imate otvorene e-kolegije na Merlinu ili nekom drugom sustavu mogu ga nastaviti koristiti, no, osigurana je podrška ukoliko netko od nastavnika želi prebaciti kolegij s Merlina na 2CO2.

Metodički kolegiji zbog svojih specifičnosti organizirat će se u njihovom optimalnom obliku u danoj situaciji bez odlazaka u osnovne škole ili ustanove za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Kako bi studenti mogli pristupiti e-kolegijima i materijalima, te uspješno odraditi zadaće koje ćete im pripremiti, trebaju se prijaviti na 2CO2 svojim AAI@EduHr korisničkim imenom i zaporkom.

Upute i video upute kako organizirati nastavu na daljinu nalaze se u „Uzoritom kolegiju” na 2CO2 platformi. Za potrebe detaljnih informacija o organizaciji nastave na daljinu biti će organiziran webinar, a pisane upute biti će dostupne na 2CO2 i dobit ćete ih putem maila.

NASTAVA NA IZVANREDNOM STUDIJU

Nastavu na izvanrednom studiju u periodu tijekom odgode nastave planirane u prostorijama Fakulteta na sve tri lokacije (Čakovec, Petrinja, Zagreb) organizirana je putem MLS-a 2CO2: https://2co2.ufzg.hr/.

Metodički kolegiji zbog svojih specifičnosti organizirat će se u njihovom optimalnom obliku u danoj situciji bez odlazaka u ustanove za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Za izvanredne studente nije potrebno otvaranje novih kolegija, već je studente potrebno uputiti na postojeće kolegije u 2CO2 sustavu (https://2co2.ufzg.hr/) ili Edi2 (http://ed2.ufzg.hr/moodle/)

Kako bi studenti mogli pristupiti e-kolegijima i materijalima, te uspješno odraditi nastavne obveze trebaju se ulogirati svojim AAI@EduHr korisničkim imenom i zaporkom.

Za uspješan nastavni proces i komunikaciju sa studentima u ovom trenutku od velike je važnosti da studenti imaju pravovremenu i jasnu informaciju kako mogu izvršiti nastavne obveze vezane za pojedini kolegij.

Putem 2CO2 moguće je slati obavijesti svim studentima. Na Vaše mail adrese dobit ćete grupne mailove svih studijskih godina i grupa, prema lokacijama.

NASTAVA NA DALJINU – APLIKACIJE

Za potrebe izvođenja nastave na daljinu bilo bi poželjno da na sve svoje uređaje (tablete, prijenosna računala, stolna računala – ovisno o tome što imate) dodate ili ažurirate ove aplikacije:

Moodle mobilna aplikacija (potrebna za 2CO2 ako mu pristupate preko mobitela):

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.moodle.moodlemobile
iOS: https://apps.apple.com/us/app/moodle/id633359593

Skype:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skype.raider&hl=en
iOS: https://apps.apple.com/us/app/skype-for-iphone/id304878510
PC/MAC: https://www.skype.com/en/get-skype/download-skype-for-desktop/

Facebook Messenger:

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.orca&hl=en
iOS: https://apps.apple.com/us/app/messenger/id454638411
PC/MAC: prijavite se na Facebook i koristite ugrađeni FB messenger