Gostovanje prof. dr. sc. Tomása Izquierdo Rusa sa Sveučilišta u Murciji (Španjolska) na Učiteljskom fakultetu

Gostovanje prof. dr. sc. Tomása Izquierdo Rusa sa Sveučilišta u Murciji (Španjolska) na Učiteljskom fakultetu

Prof. dr. sc Tomás Izquierdo Rus sa Sveučilišta u Murciji (Španjolska) gostovao je u sklopu Erasmus+ mobilnosti na Učiteljskom fakultetu u razdoblju od 20. do 24. rujna 2021. Tijekom gostovanja održao je predavanja i radionice za doktorande i poslijedoktorande Učiteljskog fakulteta na temu Research Methods and Data Analysis in Education – Making sense of SPSS.

Predavanja i radionice održani su u srijedu 22. rujna od  9.00 do 12.15 sati u Informatičkoj učionici Učiteljskog fakulteta, a na njima je sudjelovalo ukupno 11 doktoranada i poslijedoktoranada. Prema anketama o zadovoljstvu predavanjima, studentima su predavanja na ovu temu izrazito korisna te su izrazili želju za sličnim predavanjima u budućnosti. Osim približavanja osnovnih koncepata znanstvene metodologije i SPSS-a, profesor je uspio kroz humorom obojene anegdote te kroz primjere iz međunarodnog i hrvatskog svijeta sporta (košarke, nogometa, tenisa) prenijeti entuzijazam za bavljenje statističkom obradom podataka i kvantitativnom analizom na sudionike predavanja i radionica.

Dekan prof. dr. sc. Siniša Opić primio je na sastanak te uručio zahvalnicu prof. dr. sc Tomásu Izquierdo Rusu. Potvđena je odlična suradnja sa Sveučilištem u Murciji s kojega na Učiteljskom fakultetu u zimskom semestru gostuje čak petero od ukupno jedanaest dolaznih studenata.