eTwinning inicijativa

eTwinning inicijativa

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je dio eTwinningove inicijative za ustanove za obrazovanje učitelja i nastavnika od 2020. godine. U sklopu navedene inicijative na Učiteljskom fakultetu se kontinuirano odvijaju aktivnosti upoznavanja nastavnog i znanstveno-nastavnog osoblja i studenata svih studijskih programa s eTwinningom te se provode eTwinningovi projekti.

U sklopu inicijative eTwinninga za studente studijskih programa na sve tri lokacije (u Zagrebu, Čakovcu i Petrinji) ponuđeni su eTwinningovi izborni kolegiji koje studenti mogu slobodno odabrati tijekom svoga studija.

 

The Faculty of Teacher Education (University of Zagreb) has been a part of the eTwinning Teacher Training Institutes (TTI) Initiative (renamed in 2021 as  eTwinning Initial Teacher Education (ITE)) since 2020. In accordance with the Initiative, the Faculty continuously implements various introductory activities to eTwinning for its student teachers and professors. Also, students are welcome to actively participate in collaborative international eTwinning projects by enrolling in elective courses offered at all three locations of the Faculty (Zagreb, Čakovec and Petrinja).

 

Priznanje za rad sa studentima u eTwinningu

Učiteljski fakultet dobitnik je nacionalnog priznanja za rad sa studentima u eTwinningu u područjima integracije kurikula, implementacije projekata i znanstvenih isporučevina za 2022. godinu. U ime Fakulteta priznanje je primila koordinatorica za eTwinning na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu doc. dr. sc. Ivana Milković. https://www.youtube.com/watch?v=Fy4gaoS6-yw

 

Predstavljanje projektne suradnje putem eTwinninga

Ana Pavlić, viša stručna savjetnica u Odjelu za odgoj i opće obrazovanje Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), predstavila je mogućnosti međunarodne projektne suradnje putem eTwinninga u sklopu Tjedna međunarodnog obrazovanja Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 15. studenoga 2022. godine. Koordinatorica za eTwinning na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Ivana Milković pridružila joj se u predstavljanju projekata u kojima sudjeluje Učiteljski fakultet.

 

Više o eTwinningu možete saznati ovdje.