Praktikum RPOO na Odsjeku u Čakovcu

Praktikum RPOO na Odsjeku u Čakovcu

“Jamstvo za svako dijete”, inicijativa je Europske komisije pokrenuta s ciljem da najranjivija djeca u Europskoj uniji imaju pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju, uslugama skrbi za djecu, adekvatnim uvjetima stanovanja i kvalitetnoj prehrani. Konačni cilj je osigurati progresivnu realizaciju dječjih prava u Europi.

Hrvatska je jedna od zemalja u kojoj se provodi pilot program „Testiranje Jamstva za svako dijete u državama članicama EU-a” . Nositelj programa je UNICEF Hrvatska, a jedan od implementacijskih partnera je Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu projektnih aktivnosti na Odsjeku u Čakovcu opremljen je praktikum ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Praktikum je opremljen sa materijalima koji u potpunosti odgovaraju sobi dnevnog boravka u ustanovi ranog i ppredškolskog odgoja i obrazovanja. Naglasak je na materijalima koji doprinose razvoju interkulturalnih kompetencija i prihvaćanju različitosti. Ovako opremljeni praktikum omogućiti će studentima da teorijsko znanje isprobavaju u praksi pomoću najsuvremenijih didaktičkih sredstava.

Posebno zahvaljujemo doc. dr. sc. Adrijani Višnjić Jevtić na trudu oko prijave na natječaj, realizacije istog te same implementacije u prostor Odsjeka u Čakovcu. Također zahvaljujemo i svim studentima koji su marljivo pomagali kod sastavljanja namještaja i materijala za Praktikum.