Odluka o izboru – asistent

Odluka o izboru – asistent

 

KLASA: 112-01/23-03/03

URBROJ: 251-378-04-23-14

Zagreb, 20. lipnja 2023.

 

Na temelju članka 40. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (NN 119/2022), te članka 41. Statuta Učiteljskog fakulteta, u postupku izbora u suradničko radno mjesto asistenta, u znanstvenom području humanističkih znanosti, znanstveno polje: filologija, (znanstvena grana: kroatistika), na Katedri za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom, Fakultetsko vijeće na 9. redovitoj sjednici u ak. god. 2022./2023., održanoj 20. lipnja 2023. donosi sljedeću

ODLUKU

Izabire se Lea Šprajc u suradničko radno mjesto asistentice, u znanstvenom području humanističkih znanosti, znanstveno polje: filologija, (znanstvena grana: kroatistika), na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom, na Katedri za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

 

Obrazloženje

Fakultetsko vijeće Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, svojom Odlukom KLASA: 112-01/23-03/03, URBROJ: 251-378-04-23-1 od 28. veljače 2023. pokrenulo je postupak za izbor u: (2.) suradničko radno mjesto asistenta, u znanstvenom području humanističkih znanosti, znanstveno polje: filologija, (znanstvena grana: kroatistika), na Katedri za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu, na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom – 1 izvršitelj (m/ž). Istom Odlukom Fakultetskog vijeća imenovano je Stručno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Andrijana Kos-Lajtman, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Sanja Lovrić Kralj, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Katarina Ivon, Sveučilište u Zadru. Na natječaj, objavljen u Narodnim novinama br. 32/2023 od 22. ožujka 2023., na The EURAXESS Jobs Portal Team od 21. ožujka 2023. i web stranici Učiteljskog fakulteta 15. ožujka 2023. javili su se: Lea Šprajc i Matea Baković Andrić.

Stručno povjerenstvo je utvrdilo da obje pristupnice Lea Šprajc i Matea Baković Andrić ispunjavaju formalne uvjete natječaja, te su obje pristupnice uzete u razmatranje i pozvane su na usmeni razgovor. Stručno povjerenstvo je na temelju prispjele dokumentacije, nakon provedenih razgovora, te uvažavajući dosadašnje uspjehe u studijskom, stručnom i znanstvenom djelovanju kandidata, s posebnim osvrtom na motivaciju pristupnika, prednost dalo pristupnici Lei Šprajc. Temeljem navedenog Stručno povjerenstvo predložilo je Fakultetskom vijeću Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu da se Lea Šprajc izabere u suradničko radno mjesto asistentice, u znanstvenom području humanističkih znanosti, znanstveno polje: filologija, (znanstvena grana: kroatistika), na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom, na Katedri za hrvatski jezik i književnost, scensku i medijsku kulturu, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon provedenog tajnog glasovanja, natpolovičnom većinom glasova nazočnih članova Fakultetskog vijeća, donijeta je odluka kao u dispozitivu.

 

Odluku možete vidjeti ovdje.