Odluka o izboru temeljem javnog natječaja – viši asistent informacijske i komunikacije znanosti

Odluka o izboru temeljem javnog natječaja – viši asistent informacijske i komunikacije znanosti

Na temelju članka 40. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti („Narodne novine“ br. 119/22), članka 41. Statuta Učiteljskog fakulteta, u postupku izbora na suradničko radno mjesto višeg asistenta u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje Informacijske i komunikacijske znanosti, na Katedri za informacijske znanosti, na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom – 1 izvršitelj, Fakultetsko vijeće na 4. redovitoj sjednici u ak. god. 2023./2024., održanoj 30. siječnja 2024. donosi sljedeću

ODLUKU

Usvaja se mišljenje stručnog povjerenstva od 24. siječnja 2024., te se izabire dr. sc. Krešo Tomljenović na suradničko radno mjesto višeg asistenta u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje Informacijske i komunikacijske znanosti, na Katedri za informacijske znanosti, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na određeno vrijeme od četiri godine.

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Obrazloženje

Fakultetsko vijeće Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, svojom Odlukom KLASA: 112-01/23-03/15, URBROJ: 251-378-04-23-1 od 21. studenog 2023. pokrenulo je postupak za izbor u: (1.) suradničko radno mjesto višeg asistenta u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje Informacijske i komunikacijske znanosti na Katedri za informacijske znanosti, na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom – 1 izvršitelj (m/ž). Istom Odlukom Fakultetskog vijeća imenovano je Stručno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Mario Dumančić, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Vatroslav Zovko, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. sc. Martina Holenko Dlab, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. Na natječaj, objavljen u Narodnim novinama br. 146/2023 od 08. prosinca 2023., na The EURAXESS Jobs Portal Team od 08. prosinca 2023. i web stranici Učiteljskog fakulteta 07. prosinca 2023. javili su se: dr. sc. Krešo Tomljenović i dr. sc. Vanesa Varga Oroslavska.

Prema Izvještaju Stručnog povjerenstva oboje pristupnika dr. sc. Krešo Tomljenović i dr. sc. Vanesa Varga Oroslavska udovoljavaju uvjetima za izbor na suradničko radno mjesto višeg asistenta u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje Informacijske i komunikacijske znanosti. Povjerenstvo prednost daje dr. sc. Kreši Tomljenoviću, čiji je znanstveni rad, uključujući i doktorsku disertaciju, usmjeren na problematiku odgoja i obrazovanja, a pristupnik je tijekom prethodnih godina kvalitetno izvodio nastavu na studijskim programima Učiteljskog fakulteta te aktivo sudjelovao u ostalim aktivnostima Katedre za informacijske znanosti.

Nakon provedenog tajnog glasovanja, natpolovičnom većinom glasova nazočnih članova Fakultetskog vijeća, donijeta je odluka kao u dispozitivu.

 

Odluku o izboru (PDF) možete preuzeti ovdje – Odluka o izboru temeljem javnog natječaja: viši asistent informacijske i komunikacije znanosti