Odluka o izboru temeljem javnog natječaja – asistent (psihologija)

Odluka o izboru temeljem javnog natječaja – asistent (psihologija)

Na temelju članka 40. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti („Narodne novine“ br. 119/22), članka 41. Statuta Učiteljskog fakulteta, u postupku izbora na suradničko radno mjesto asistenta, u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija, na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom – 1 izvršitelj, Fakultetsko vijeće na 6. redovitoj sjednici u ak. god. 2023./2024., održanoj 29. veljače 2024. donosi sljedeću

 

ODLUKU

Usvaja se mišljenje stručnog povjerenstva od 13. veljače 2024., te se Janja Sušić izabire na  suradničko radno mjesto asistenta, u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija, na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na određeno vrijeme od šest godina.

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Obrazloženje

Fakultetsko vijeće Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, svojom Odlukom KLASA: 112-01/23-03/16, URBROJ: 251-378-04-23-1 od 19. prosinca 2023., pokrenulo je postupak za izbor na: (4.) suradničko radno mjesto asistenta, u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija, na određeno vrijeme, s punim radnim vremenom – 1 izvršitelj (m/ž). Istom Odlukom Fakultetskog vijeća imenovano je Stručno povjerenstvo u sastavu: izv. prof. dr. sc. Daria Rovan, izvanredna profesorica, u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Tea Pavin Ivanec, redovita profesorica, u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Nina Pavlin-Bernardić, izvanredna profesorica, u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Na natječaj, objavljen u Narodnim novinama br. 156/2023 od 27. prosinca 2023., na The EURAXESS Jobs Portal Team od 21. prosinca 2023. i web stranici Učiteljskog fakulteta 21. prosinca 2023. javile su se: Lucija Conar, Janja Sušić, Tajana Hinić i ().

Stručno povjerenstvo utvrdilo je da pristupnice Lucija Conar, Janja Sušić i () udovoljavaju uvjetima za izbor na suradničko radno mjesto asistenta, u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje psihologija. Prijava pristupnice Tajane Hinić nije razmatrana zbog nepotpune dokumentacije. Nakon detaljnog razmatranja priložene dokumentacije pristupnica Lucije Conar, Janje Sušić i (), kao i razgovora sa pristupnicama, Stručno povjerenstvo prednost daje Janji Sušić, koja se u odnosu na ostale pristupnice izdvaja prema:  visokim kompetencijama koje je pokazala tijekom studija (na temelju prosjeka ocjena);  relevantnom radnom iskustvu u području odgoja i obrazovanja; – iskustvu u izvođenju visokoškolske nastave;  izraženim istraživačkim interesima vezanim uz područje razvojne i edukacijske psihologije; visokoj motivaciji za sudjelovanje u nastavnom, znanstvenom i stručnom radu Katedre za psihologiju Učiteljskog fakulteta.

Nakon provedenog tajnog glasovanja, natpolovičnom većinom glasova nazočnih članova Fakultetskog vijeća, donijeta je odluka kao u dispozitivu.

 

Odluku o izboru (PDF) možete preuzeti ovdje – Odluka o izboru temeljem javnog natječaja: asistent