Projekt MORENEC – održan stručni skup „Uloga odgojitelja u prevenciji rizika socijalne isključenosti djece“, Osijek, 20. svibnja 2022.

Projekt MORENEC – održan stručni skup „Uloga odgojitelja u prevenciji rizika socijalne isključenosti djece“, Osijek, 20. svibnja 2022.

Projektni tim znanstvenog projekta „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama RPOO (MORENEC)“ održao je 20. svibnja 2022. godine u Osijeku stručni skup „Uloga odgojitelja u prevenciji rizika socijalne isključenosti djece“ u suorganizaciji Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Agencije za odgoj i obrazovanje. Na skupu su sudjelovali djelatnici dječjih vrtića iz pet slavonskih županija (Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije). Skup je bio posvećen raspravi o rezultatima istraživanja i načinima na koje ih je moguće koristiti u pedagoškoj praksi, uz predavanja i radionice koje su vodili Luja Zamečnik, viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje, prof. dr. sc. Dejana Bouillet, voditeljica projekta, prof. dr. sc. Zoran Šućur s Katedre za socijalnu politiku Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Lidija Cvikić s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i doc. dr. sc. Ksenija Romstein s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Više informacija dostupno je na http://morenec.ufzg.hr/.

 

(Foto: Gojko Mitić/Glas Slavonije)