Erasmus+ K2 projekt: DEAL

Erasmus+ K2 projekt: DEAL

Četvrti sastanak projektnog tima, Maribor, 4. –5. 3. 2020.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mariboru održan je četvrti sastanak međunarodnog projekta Erasmus+ K2 “Razvoj pismenosti i učenje jezika za učenike mlađe dobi u nepovoljnom položaju”.
Sudionike su na početku rada pozdravili dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru prof. dr. sc. Darko Friš, dekanica Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Mariboru prof. dr. sc. Milena Ivanuš Grmek i predstojnica Odjela za slovenski jezik i književnost Filozofskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Branislava Vičar. Izrazili su izuzetno zadovoljstvo ovom međunarodnom suradnjom u projektu koji ujedinjuje stručnjake različitih sveučilišta u zajedničkom cilju stvaranja aktivnosti koje će se provoditi sa djecom u nepovoljnom jezičnom položaju. Zaželjeli su svima ugodan boravak na njihovom Sveučilištu, plodonosan rad i zadovoljstvo rezultatima.
Tijekom dvodnevnoga sastanka analiziran je dosadašnji rad i dogovorene su buduće projektne aktivnosti. Naglasak je bio na završnome oblikovanju jezičnih aktivnosti i poticaja za njihovu implementaciju u radu s djecom. Napravljena je kontrola kvalitete rada na aktivnostima, sistematizirani su podatci za bazu podataka (tekstovi, crteži, fotografije i grafičke kartice), dogovoreni su rokovi za dovršetak zadanih ciljeva. Također je dogovorena daljnja diseminacija projekta za krajnje korisnike: učitelje, odgojitelje, stručne službe u školama i vrtićima i djelatnike u neprofitnim organizacijama.
Naši domaćini iz Maribora potrudili su se oko domaćinstva pa je sadržajan i naporan timski rad protekao u vrlo ugodnoj atmosferi. Na sastanku su prisustvovala po dva predstavnika svakog partnera: dr. sc. Lulzim Ademi, dr. sc. Elizabeta Bandilovska s Pedagoškog fakulteta fakultetu sv. Kliment Ohridski, dr. sc. Lidija Cvikić, dr. sc. Tamara Turza-Bogdan s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hajnalka Draganić, Ivan Igić iz Osnovne škole Ivana Gundulića u Zagrebu i svi članovi projektnoga tima domaćina Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru, dr. sc. Simona Pulko i dr. sc. Melita Zemljak Jontes, dr. sc. Dragica Haramija i dr. sc. Jožica Čeh Šteger.

Erasmus+ K2 2018-1-HR01-KA201-047499
Autorica teksta: Tamara Turza-Bogdan, koordinatorica projekta