Projekt – Dijete u središtu

Projekt – Dijete u središtu

UČITELJSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU pokreće projekt DIJETE U SREDIŠTU vrtići i škole mjesta cjelovite promjene društva

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nositelj je ovoga projekta kojim se želi pridonijeti boljem i kvalitetnijem društvu koje dijete doživljava kao najveću dragocjenost jer je dijete zalog budućnosti svih nas. Polazeći od svoje osnovne misije da obrazuje suvremenoga odgojitelja i učitelja kao subjekta širokoga spektra interesa, osjetljivog i fleksibilnog na promjene kojima je i inicijator i aktivni sudionik, Učiteljski fakultet pokreće niz aktivnosti kojima će nastojati osnažiti utjecaj zajednice ranoga i predškolskog te primarnoga odgoja i obrazovanja na svijest roditelja i društva u cjelini.

Projektom su predviđene su ove početne aktivnosti:

EDUKACIJA ODGOJITELJA I UČITELJA

15. – 17. lipnja 2021. održat će se trodnevni znanstveno-stručni skup koji će okupiti eminentne stručnjake iz područja ranoga i predškolskog te primarnog odgoja i obrazovanja koji će iz različitih perspektiva izložiti problematiku zlostavljanja i zanemarivanja djece te ukazati na moguće aktivnosti kojima bi se kvalitativno utjecalo na stvaranje dobrobiti za djecu.

RADIONICE ZA DJECU I RODITELJE

Provoditi kvalitetno vrijeme s djecom glavni je cilj radionica koje će tijekom lipnja na otvorenom (u skladu s epidemiološkim mjerama) provesti studenti naših odgojiteljskih i učiteljskih studija.

RASPIS NATJEČAJA ZA IDEJNO RJEŠENJE POD NAZIVOM: SPOMENIK DJETETU

Cilj natječaja je dobivanje idejnoga rješenja SPOMENIKA DJETETU na lokaciji Učiteljski fakultet Savska 77 u Zagrebu koji će biti izveden prema idejnom rješenju autentičnoga dječjeg likovnog rada. Lik djeteta ili više njih u grupi predviđeni su motiv, no u potpuno slobodnoj interpretaciji.

Stranicama projekta možete pristupiti na adresi https://www.dijete-u-sredistu.com/