Novi studijski program na Učiteljskom studiju u Čakovcu – Cjeloživotno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Novi studijski program na Učiteljskom studiju u Čakovcu – Cjeloživotno obrazovanje i obrazovanje odraslih

Osim djeci, osnovno školovanje namijenjeno je i polaznicima odrasle dobi. Novi studijski program UČITELJSKI STUDIJ, SMJER CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH omogućuje obrazovanje učitelja s dodatnim andragoškim kompetencijama.

Osim djeci osnovnoškolskog uzrasta, budući učitelji koji završe navedeni program imat će temeljne kompetencije za rad učitelja u razrednoj nastavi, ali i dodatne kompetencije za provedbu osnovnog obrazovanja odraslih. U situaciji kada u Republiku Hrvatsku dolazi sve više azilanata i stranih radnika bez ikakve školske naobrazbe, te dok u određenim sredinama poput Međimurske županije još uvijek postoji značajan broj stanovnika bez završene osnovne škole, za očekivati je povećanje potrebe za osnovnim obrazovanjem odraslih i stručnjacima za njegovu provedbu.

Završetkom novog studijskog programa „UČITELJSKI STUDIJ, SMJER CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE I OBRAZOVANJE ODRASLIH“ budućim se učiteljima osim dosadašnje mogućnosti zaposlenja na radnom mjestu učitelja primarnog obrazovanja u osnovnoj školi otvaraju dodatne mogućnosti zaposlenja u ustanovi za obrazovanje odraslih, bilo na mjestu učitelja u osnovnom obrazovanju odraslih ili, sukladno odredbama Zakona o obrazovanju odraslih, na poslovima andragoškog voditelja u ustanovi za obrazovanje odraslih.