Održan je znanstveno stručni  skup Različiti teorijski pristupi u praksi i istraživanjima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju

Održan je znanstveno stručni skup Različiti teorijski pristupi u praksi i istraživanjima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju

Održan je znanstveno stručni skup Različiti teorijski pristupi u praksi i istraživanjima u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju za odgojitelje i stručne suradnike u dječjim vrtićima, 25. travnja 2022. na daljinu putem Zooma u suorganizaciji Centra za istraživanje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Pozdravne riječi i uvod u temu održala je Sanja Jelovčić, prof., viša savjetnica za predškolski odgoj u Agenciji za odgoj i obrazovanje, prof. dr. sc. Siniša Opić, dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obratio se svim sudionicima prigodnim riječima.

Predavanja su održali članovi Centra za istraživanje ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: prof. dr. sc. Anka Jurčević Lozančić (Zadovoljstvo odgojitelja poslom – rezultati istraživanja), izv. prof. dr. sc. Jasna Kudek Mirošević (Izazovi odgojitelja u radu s djecom s poteškoćama senzorne integracije), izv. prof. dr. sc. Dubravka Gracin (Matematička slikovnica), prof. dr. art. Antonija Balić Šimrak (Mekana skulptura kao podrška senzomotornom razvoju djece ), izv. prof. dr. sc. Tomislav Krznar (Odgoj i ljubav: isto ili različito), doc. dr. sc. Nevenka Maras (Suradnja kao imperativ suvremenog oblika vođenja vrtića), izv. prof. dr. sc. Marina Gabelica (Razvoj filmske pismenosti u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju).

Znanstveno stručni skup u trajanju od 4h putem Zoom aplikacije organizirale su i vodile Sanja Jelovčić, prof., viša savjetnica za predškolski odgoj Agencije za odgoj i obrazovanje i prof.dr.sc. Anka Jurčević Lozančić voditeljica Centra za istraživanje Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Radu skupa prisustvovalo je 227 odgojitelja i stručnih suradnika. Rezultati vrednovanja su pokazali visoku razinu zadovoljstva, skup je u cjelini ocijenjen s prosječnom ocjenom 4,86.