Proslava Dana Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Proslava Dana Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Jučer smo na novoj lokaciji Sveučilišta u Zagrebu, zgradi SEECEL na Kajzerici, proslavili Dan Učiteljskoga fakulteta i Svjetski dan učitelja. Tom je prilikom dekan Učiteljskoga fakulteta prof. dr. sc. Siniša Opić rekao da su djeca naše najveće blago i ulog na kojem se temelji budućnost svake zemlje. U kasnijem govoru spomenuo je sve zaposlenike i studente koji se hrabro i odvažno nose s izazovima poučavanja i studiranja na više lokacija u gradu, budući da je matična zgrada Fakulteta trenutno u postupku cjelovite obnove. Također je najavio da radovi na obje naše zgrade, u Središnjici u Zagrebu i na Odsjeku u Petrinji, idu prema planu te se nadamo useljenju u obnovljene zgrade u rujnu, odnosno lipnju sljedeće godine. Unatoč obnovi i iseljenju, neprestano se podiže kvaliteta nastavnog procesa Učiteljskoga fakulteta te o tome svjedoči i broj od ukupno 3103 studenta koji su u akademskoj godini 2022./2023. pohađali nastavu.

Dan Fakulteta i Svjetski dan učitelja čestitao je i zagrebački rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, podsjetivši na dugogodišnju tradiciju Učiteljskog fakulteta, a na to se nadovezala i izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, naglasivši kako je učiteljstvo od nacionalnog interesa za Republiku Hrvatsku te o toj temi Učiteljski fakultet redovito progovara. Gospođa Jadranka Žarković, izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske i savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje podsjetila je na važnost učitelja u životu svakog čovjeka, a osobito na njihovu ulogu u sprječavanju i prepoznavanju mentalnih poremećaja koji su danas u učeničkoj populaciji u porastu.

Među glazbenim točkama posebno se istakla dječja folklorna skupina KUD-a „Slavuj“ iz Bukevja koja je izvela nekoliko veselih dječjih igara i plesova i podijelila svoje rukotvorine dužnosnicima.

U završnom dijelu Svečane akademije dekan prof. dr. sc. Siniša Opić dodijelio je nagrade, zahvalnice i priznanja najistaknutijim zaposlenicima i partnerima UFZG-a, tj. osnovnim školama, Franjevačkom samostanu Hercegovačke provincije i Studentskom centru u Zagrebu koji su dali svoje prostore kako bi se nastavni proces Učiteljskoga fakulteta mogao nesmetano odvijati tijekom obnove.