Pogoršanje epidemiološke situacije vezane uz COVID-19

Pogoršanje epidemiološke situacije vezane uz COVID-19

ODGAĐANJE SVIH AKTIVNOSTI KOJE NISU VEZANE UZ NASTAVU

U skladu s preporukama nacionalnog stožera Civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Uputom Sveučilišta u Zagrebu, a radi prevencije širenja koronavirusa, ODGAĐAJU se svi sastanci, sjednice odsjeka, Fakultetskog vijeća, konferencije, simpoziji i drugi oblici okupljanja, kao i sve druge aktivnosti koje nisu usko vezane uz održavanje nastave.

ODGAĐANJE NASTAVE ZA VELIKE GRUPE STUDENATA (S PREKO 100 STUDENATA)

Nastava sa stotinu ili više sudionika (zajednička predavanja za US 835 i US 903 te izvanredni diplomski studij) se također odgađa, dok se nastava s manje od stotinu sudionika može i dalje održavati, no pozivamo studente/ice da nastave pratiti mrežne stranice Fakulteta. U slučaju potpune obustave nastave u prostorijama Fakulteta, nastava će se održavati na daljinu, o čemu će studenti/ice biti pravovremeno obaviješteni putem 2CO2 sustava, mrežnih stranica Studentskog zbora te drugih digitalnih kanala.

2CO2 SUSTAV ZA NASTAVU NA DALJINU

U tijeku su završne aktivnosti pripreme organizacije nastave na daljinu pomoću 2CO2 sustava. Prodekanica za nastavu i studente doc. dr. sc. Višnja Rajić poslala je upute nastavnicima s tim u vezi. Molimo nastavnike da nastavni proces prilagode novonastaloj situaciji i tome pravodobno izvještavaju studente/ice.

Upućuju se studenti/ice na konzultacije s nastavnicima putem elektroničke pošte.

Nastavne obveze iz metodičkih kolegija moći će se ispuniti naknadno, pri normalizaciji situacije i osiguranim uvjetima za izvedbu nastavnog procesa u školama i vrtićima.

BORAVAK U INOZEMSTVU U POSLJEDNJIH 14 DANA

  • Kako je opisano u Uputi, svi studenti/studentice koji su u proteklih 14 dana (od 25.2.2020.) boravili izvan RH trebaju se staviti u samoizolaciju ukupno 14 dana od povratka s puta te odmah o tome informirati prodekanicu za nastavu i studente doc. dr. sc. Višnju Rajić putem e-maila: koronavirus[at]ufzg.hr
  • Kako je opisano u Uputi, svi djelatnici/djelatnice koji su u proteklih 14 dana (od 25. 2. 2020.) boravili izvan RH trebaju se staviti u samoizolaciju ukupno 14 dana od povratka s puta te odmah o tome informirati prodekanicu za nastavu i studente doc. dr. sc. Višnju Rajić putem e-maila: koronavirus[at]ufzg.hr

KRONIČNI BOLESNICI I TRUDNICE

  • Svi studenti/studentice koji boluju od kroničnih bolesti i trudnice, najmanje 14 dana od donošenja odluke (12.3.2020.) (dakle najmanje do 26.3.2020.) trebaju raditi od kuće te o tome informirati prodekanicu za nastavu i studente doc. dr. sc. Višnju Rajić putem e-maila: koronavirus[at]ufzg.hr
  • Svi djelatnici/djelatnice koji boluju od kroničnih bolesti i trudnice, 14 dana od donošenja odluke (12.3.2020.) (dakle najmanje do 26.3.2020.) trebaju raditi od kuće te o tome informirati o tome informirati prodekanicu za nastavu i studente doc. dr. sc. Višnju Rajić putem e-maila: koronavirus[at]ufzg.hr

Molimo studente/ice da u e-mailu navedu ime i prezime, godinu i studijsku grupu.

Molimo studente/ice i djelatnike/ice da u e-mailu navedu osnovne detalje puta (gdje su boravili, kako su putovali, npr. preko kojeg aerodroma, trajanje boravka u inozemstvu).
Izostanci s nastave opravdat će se posebnim Odlukama dekana Fakulteta.

Upućuju se studenti/ice na komunikaciju sa svim studentskim referadama putem elektroničke pošte. (referada[at]ufzg.hr, referada.pt[at]ufzg.hr, referadack[at]ufzg.hr).

Stručne službe Fakulteta radit će smanjenim intenzitetom prema prethodno utvrđenom rasporedu.

Nalazimo se u situaciji koju je teško predvidjeti, stoga Vas molimo da za razvoj situacije pratite mrežne stranice Fakulteta i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.