Projekt pod nazivom “Online zadaću napiši, jedinicu izbriši”

Projekt pod nazivom “Online zadaću napiši, jedinicu izbriši”

S obzirom na novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj i svijetu te apel građana na pružanje odgojno-obrazovne pomoći, studentice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Marijana Bukvić, Mihaela Tepšić i Helena Kovač, osmislile su projekt pod nazivom “Online zadaću napiši, jedinicu izbriši“. Ovo je online oblik projekta koji je prethodno bio osmišljen u okviru djelovanja Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta. Ovim putem bismo vam željeli predstaviti naš projekt namijenjen učenicima osnovnih škola Grada Zagreba kao pomoć u online učenju.

Svim učenicima u Republici Hrvatskoj omogućeno je usvajanje nastavnog sadržaja putem televizije, a unutar cjelovite kurikularne reforme, Škole za život. Cilj je ovog projekta pomoći onim učenicima razredne nastave kojima praćenje TV sadržaja predstavlja prepreku ili nije dostatan u usvajanju nastavnog sadržaja, a ujedno je to i pomoć roditeljima koji sa svojom djecom borave u samoizolaciji. Ovo je oblik odgojne potpore i obrazovne pomoći.

Projekt je poslan svim osnovnim školama u Gradu Zagrebu, kao i Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Uključenošću škola u naš projekt, pomogli bismo učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima u jedinstvenom cilju pružanja kvalitetnog odgojno-obrazovnog sustava. Također, u ovaj su projekt uključeni studenti u okviru dvaju kolegija – Volontiranje 1 i 2 te Volontiranje u obrazovanju 2.

Medijski je projekt oglašen na na ovoj poveznici, a 7. 4. 2020. Helena Kovač dala je intervju za Radio Sljeme.

Roditelji zainteresirani za projekt javljaju se putem e-maila: zadacunapisi.jedinicuizbrisi[at]gmail.com

Helena Kovač,
Predsjednica Studentskog zbora