Održana početna konferencija projekta ESF-a Pouči me

Održana početna konferencija projekta ESF-a Pouči me

Na Odsjeku u Čakovcu, 6.travnja 2022., održana je početna konferencija projekta Pouči me. Učiteljski fakultet je partner u navedenom projektu, a nositelj projekta je Udruga UZOR. Glavni cilj projekta je ustroj partnerstva udruga te znanstvenih i obrazovnih ustanova s ciljem pomaganja djeci u udomiteljskim obiteljima s teškoćama u učenju.

Projekt traje 12 mjeseci, a Učiteljski fakultet Odsjek u Čakovcu uključen je u provođenje edukacije iz područja pedagogije, psihologije i interkulturalnosti, zatim izradu volonterskog programa, njegovo provođenje s pripadnicima iz nepovoljnih skupina od strane studenata volontera te istraživanje provedenog programa, njegova analiza i evaluacija.

U projektu će se provoditi aktivnosti sa svrhom usavršavanja sudionika programa, promicanja, razvoja i unapređenja kvalitete života udomljene djece predškolske i osnovnoškolske dobi te potpore inkluziji djece (romske nacionalnosti) u odgojno obrazovni sustav. Studenti volonteri će poučavanjem potaknuti djecu da ostvare svoje potencijale, a njihove udomitelje da omoguće udomljenoj djeci što kvalitetniji život. Obostrana korist (kako sudionika tako i korisnika) ogleda se u međusobnom prihvaćanju i profesionalnom razvoju studenata UFZG-a koji će biti kvalificiraniji za rad s djecom smanjenih sposobnosti  u učenju ili socijalno depriviranom skupinom.