Proslava Dana čakovečkoga Odsjeka Učiteljskoga fakulteta

Proslava Dana čakovečkoga Odsjeka Učiteljskoga fakulteta

Svečanim rezanjem vrpce, 27. travnja 2022. god. u sklopu proslave Dana čakovečkoga Odsjeka Učiteljskoga fakulteta kojim je obilježena 143. godišnjica obrazovanja učitelja i 53. godišnjica obrazovanja odgojitelja, otvorena je Digitalna učionica budućnosti, prva takva učionica u Sjevernoj Hrvatskoj za izvođenje kreativne nastave u digitalnom okruženju, vrijedna preko 200.000 kuna.

Projekt pripremanja budućih učitelja za digitalnu transformaciju obrazovanja, koja je trenutno na vrhuncu diljem svijeta, pokrenut je u partnerstvu Učiteljskog fakulteta, izdavačke kuće Profil Klett te jedne od najvećih kompanija na svijetu – Googlea.

Digitalni obrazovni sadržaji i virtualna proširena stvarnost već su danas prisutni u obrazovanju, a za koju godinu kad naši studenti stanu pred svoje učenike, bit će standardni sastavni dio obrazovnoga procesa i zato je ovaj projekt izuzetno vrijedan. Suradnja s gospodarstvom i ovakve društvene odgovorne investicije su pravi korak naprijed u razvijanju obrazovanja.” – kazao je na svečanom otvorenju dekan Učiteljskog fakulteta, prof.dr.sc. Siniša Opić.

A prodekanica Odsjeka u Čakovcu prof. dr. sc. Blaženka Filipan-Žignić zahvalila je Profil Klettu, Googlu i njihovim partnerima što su prepoznali priliku te uložili u Digitalnu učionicu budućnosti, prvu takve vrste u ovom dijelu Hrvatske, upravo na našem fakultetu koji obrazuje buduće učitelje i odgojitelje. Ulaganjem u digitalnu učionicu, nastavila je, zasigurno dugoročno unaprijeđujemo digitalne kompetencije zaposlenih u odgojno-obrazovnim ustanovama. Jednako tako otvaramo mogućnosti za edukaciju i drugih učitelja posebice mislim na one u svim našim vježbaonicama, ali i svim drugim školama na području Međimurske županije te još nekoliko županija u okruženju.

Popis vrhunske tehnologije poput 22 Chromebooka, komunikacijske opreme za nastavu na daljinu, HD kamere te 22 udžbenička kompleta s pripadajućim radnim i didaktičkom materijalima koja je instalirana u digitalnoj učionici jamči da će Učiteljski fakultet s najboljim metodičarima u ovom dijelu Hrvatske itakako profitirati od digitalne učionice, ali i biti kompetentan edukator za druge.