Održana radionica „Priprema istraživača Učiteljskoga fakulteta za natječaje Hrvatske zaklade za znanost Istraživački projekti i Uspostavni istraživački projekti“

Održana radionica „Priprema istraživača Učiteljskoga fakulteta za natječaje Hrvatske zaklade za znanost Istraživački projekti i Uspostavni istraživački projekti“

U organizaciji Ureda za znanost i međunarodnu suradnju 31. svibnja 2022. godine u Vijećnici Fakulteta održana je radionica Priprema istraživača Učiteljskoga fakulteta za natječaje Hrvatske zaklade za znanost Istraživački projekti i Uspostavni istraživački projekti“.

Program Radionice sastojao se od uvodnog izlaganja na temu natječaja Hrvatske zaklade za znanosti, s posebnim naglaskom na objavljeni natječaj Istraživački projekti 2022. Predstavljen je i princip prijave projekata pri Učiteljskom fakultetu te način na koji Stručne službe Fakulteta pružaju podršku u procesu prijave i provedbe projekata.

Drugi dio radionice sastojao se od dva izlaganja. Prvo je doc. dr. sc. Tin Perkov, voditelj petogodišnjeg HRZZ projekta „Formalno rasuđivanje i semantike“ (FORMALS), financiranog iz sredstava UIP natječaja iz 2017. godine održao prezentaciju o svom iskustvu planiranja i prijave, procjene i provedbe projekta.

Potom je svoje izlaganje imala prof. dr. sc. Dejana Bouillet, voditeljica HRZZ projekta „Modeli odgovora na odgojno-obrazovne potrebe djece izložene riziku socijalne isključenosti u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ (MORENEC). Njezin projekt planiran je za četverogodišnji period, a financiran je iz sredstava IP natječaja iz 2019. godine. Izlaganje je bilo osobito zanimljivo okupljenima jer je prof. dr. sc. Bouillet govorila o provedbi projekta iz perspektive voditeljice, ali i evaluatorice HRZZ-ovih projekata.