Nastava u ljetnom semestru – ak. god. 2022./2023.

Nastava u ljetnom semestru – ak. god. 2022./2023.

Poštovane/i i drage/i studentice i studenti!

U ponedjeljak 6. 3. 2023. počinje nastava u ljetnom semestru. Zbog obnove zgrade Učiteljskog fakulteta u Savskoj cesti 77 nastava na redovitom studiju odvijat će se u zamjenskim prostorima:

OŠ Cvjetno, OŠ Matije Gupca, OŠ Davorina Trstenjaka, OŠ Grigora Viteza, OŠ Julija Klovića,  OŠ Trnjanska, kineziološkoj dvorani Učiteljskog fakulteta te prostorima samostanske crkve Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu i kinodvorani Forum (studentski dom Stjepan Radić).

Nastava na izvanrednom studiju Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja odvija se u prostorijama: Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu,  kineziološkoj dvorani Učiteljskog fakulteta, kinodvorani Forum (studentski dom Stjepan Radić) te prostorima samostanske crkve Hercegovačke franjevačke provincije u Zagrebu.

Raspored nastave dostupan je na stranica 2CO2, te je za njegovo pravilno iščitavanje održana edukacija ovaj tjedan. Na samom početku semestra moguće su kolizije ili poteškoće u poštivanju vremenskog roka koji je osiguran za dolazak na različite lokacije.  Sve nedostatke koji budu uočeni korigirat ćemo tijekom nastave i u što skorijem roku.

S obzirom na ograničene mogućnosti korištenja adekvatnog prostora za nastavu ovaj semestar došlo je do promjena u terminima i oblicima izvođenja nastave.  Za niz kolegija osigurana je mogućnost kumulativne nastave kako bi se u što većoj mjeri izbjegla potreba za vašim putovanjem na različite lokacije tijekom dana. Naime, nastava se u jutarnjim terminima odvija u velikim predavaonicama te u školama i vrtićima vježbaonicama. U poslijepodnevnim satima nastava se odvija u osnovnim školama u blizini zgrade Fakulteta.

Slijedi nam period intenzivne suradnje sa školama i ustanovama u kojima ćemo izvoditi nastavu tijekom iduće akademske godine pa Vas molim za razumijevanje tijekom rada u novonastalim uvjetima. Osnovne škole su ustanove u kojima borave djeca čija nam je sigurnost na prvom mjestu, a boravak u školama i prihvatljivi oblici ponašanja reguliraju se pravilnicima o kućnom redu pojedine ustanove. Za ulazak u sve osnovne škole potrebno je pokazati iksicu.

Iako su pred nama zahtjevnih 18 mjeseci, dodatan angažman i trud svih nas omogućit će nam povratak u prostore Fakulteta u Savskoj cesti 77, gdje ćemo moći organizirati osuvremenjeni nastavni proces bez straha za sigurnost svih nas.

Stoga, zahvaljujem na razumijevanju i podršci u provedbi nastavnog procesa, pogotovo u prvim tjednima nastave jer je ova situacija organizacijski izazovna za sve nas. 

 

S poštovanjem

izv. prof. dr. sc. Višnja Rajić

prodekanica za nastavu i studente