Međunarodna konferencija University of Zagreb Round Table 2024 (UZRT 2024)

Međunarodna konferencija University of Zagreb Round Table 2024 (UZRT 2024)

16. i 17. veljače 2024. održala se međunarodna konferencija ‘UZRT – Rano učenje jezika u formalnom kontekstu/UZRT – Early language learning in formal contexts.

Konferencija je uključivala i Pretkonferencijski dan (15. veljače): Rano učenje jezika u Hrvatskoj ‒ dvadeset godina poslije, na kojemu je aktivno sudjelovala prof. dr. sc. Smiljana Narančić-Kovač.

Na skupu je s izlaganjima sudjelovalo  petnaestak nastavnika i vanjskih suradnika filoloških katedara Učiteljskoga fakulteta u Zagrebu. Prof. dr. sc. Lidija Cvikić bila je u organizacijskom odboru, a izv. prof. dr. sc. Ivana Cindrić u programskom.

Taj je skup  značajan za naš fakultet jer su svojim sudjelovanjem naše kolegice pokazale da se na Učiteljskom fakultetu počelo poučavati stručnjake za rano učenje jezika ranije nego u mnogim zemljama te da su članovi filoloških katedara stručno i znanstveno vrlo aktivni, a odgajaju se  i mlade snage.

Konferencije ‘University of Zagreb Round Table’ održale su se dosad 2012., 2014., 2016. te 2018., a nakon toga je niz prekinut zbog potresa i pandemije. Pred tim su se održavale u alternaciji s konferencijama University of Pécs Round Table, a nadamo se da će se tako i nastaviti.

Poveznica na stranice konferencije:

https://uzrt.ffzg.unizg.hr/