Obavijest kandidatima za upis na Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2024./2025.

Obavijest kandidatima za upis na Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2024./2025.

S obzirom na zakonske promjene u postupcima prijave za upis i sam upis studenata, koje su uslijedile provođenjem odredbe čl. 44. st. 2 točke 1. Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti (NN 151/2022), Središnji prijavni ured pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje provodi postupak upisa pristupnika na sva visoka učilišta za sve vrste i razine studija.

 

Natječaj za upis u prijediplomske i integrirane studije, i Natječaj za upis studenata u I. godinu diplomskih studija biti će objavljeni do 1. svibnja 2024. godine.

 

Studenti će se sukladno zakonskim odredbama u akademskoj godini 2024./2025. na diplomsku razinu studija prijavljivati i upisivati putem Nacionalnog informacijskog sustava prijave na diplomske studije (NISpDS). Dodatne informacije o upisima na Učiteljski fakultet moći će se pronaći na mrežnim stranicama Učiteljskog fakulteta (https://ufzg.hr) kao i na stranicama Agencije za znanost i visoko obrazovanje (https://www.studij.hr/).

 

VAŽNO: Studentima koji nakon završenog prijediplomskog sveučilišnog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja namjeravaju upisati diplomski sveučilišni studij Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja preporuka je da obranu završnog rada planiraju najkasnije polovinom rujna 2024. kako bi se ispoštovali rokovi za prijave na upise na diplomske studije.

Stoga molim studente da pri definiranju termina obrana završnih radova sa svojim mentorima uvaže navedeni vremenski rok kako bi se mogli upisati na diplomski studij.