Javno predstavljanje Pod-projekta „Izgradnja studentskog doma u Petrinji“

Javno predstavljanje Pod-projekta „Izgradnja studentskog doma u Petrinji“

Dana 17. lipnja 2024. u prostorijama Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Odsjeka u Petrinji održano je javno predstavljanje Pod-projekta: Izgradnja studentskog doma u Petrinji.

Novi studentski dom u Petrinji imat će smještajni kapacitet od 66 kreveta. U studentskom domu planirana je i studentska menza. Izgradnja je planirana u blizini zgrade Učiteljskog fakulteta u Petrinji.

„To će biti jedna moderna zgrada“ rekao je Krunoslav Šimatović, voditelj jedinice Projekta zajma Svjetske banke pri Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Sisačko – moslavačka županija financirala je projektnu dokumentaciju a proces izgradnje će se financirati zajmom Svjetske banke kojeg će platiti Vlada RH. Vrijednost projekta je oko 6.000.000,00 EUR. Završetak radova je planiran unutar godine i pol dana.

„Izgradnja studentskog doma podići će kvalitetu studiranja“ istaknuo je Marko Badrić, prodekan za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta Fakulteta (Petrinja).

Uz djelatnike Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine predstavljanju Pod-projekta nazočili su: prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i suradnju s gospodarstvom; prof. dr. sc. Marko Badrić, prodekan za poslovanje, studij i studente izvan sjedišta Fakulteta (Petrinja); Božan Šutalo, v.d. ravnatelja studentskog centra u Sisku; Magdalena Komes, gradonačelnica Grada Petrinje; Mihael Jurić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije; prof. Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, inovacije, razvojne projekte i fondove EU Sisačko-moslavačke županije te ostali prisutni.

Grad Petrinja je poznat kao učiteljski grad i izgradnja studentskog doma je jedna stepenica više u pogledu kvalitete studiranja i življenja naših studenata u Petrinji.