ODRŽAN SIMPOZIJ O RANOM I PREDŠKOLSKOM ODGOJU I OBRAZOVANJU

ODRŽAN SIMPOZIJ O RANOM I PREDŠKOLSKOM ODGOJU I OBRAZOVANJU

Jučer je u organizaciji doc. dr. sc. Monike Pažur i studentica druge godine diplomskog studija Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u ZICER-u održan simpozij posvećen ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju „Studentice i gosti o obrazovnoj politici ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Simpozij je završna aktivnost kolegija Odgojno-obrazovna politika i RPOO.

U 6 tematskih blokova govorilo se o raznim suvremenim problemima u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, kao što su arhitektura ustanova RPOO, financiranje i kvaliteta sustava RPOO, profesionalizacija odgojiteljske struke, inicijalno obrazovanje odgojitelja te njihova prava.

Uz studentska istraživanja, svako tematsko izlaganje oplemenili su i gosti stručnjaci koji su studenticama otvorili novu perspektivu za promišljanje. Gosti su bili: Luka Juroš, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Tomaševića te Sandra Antulić Majcen, IDIZ, Ljiljana Vukšić, ravnateljica Dječjeg vrtića Mali istraživač, Bojana Gotlin, POU Korak po korak, Antonela Pin, Studentski zbor Učiteljskoga fakulteta te Iva Ivšić, Gradska Skupština i BRID. Zaključnu riječ imao je stručnjak za obrazovnu politiku doc. dr. sc. Marko Kovačić.

U zaključku Konferencije istaknuto je kako je potrebno poticati više ovakvih susreta u kojima se studentice osnažuju za aktivno sudjelovanje u istraživanju i donošenju odluka te se otvaraju teme o kojima treba povesti razgovor među raznim dionicima.