Braičić, Zdenko

Braičić, Zdenko

Predstojnik katedre za prirodoslovlje, geografiju i povijest / izv. prof. dr. sc.

Nakon završene ekonomska škole u Sisku školovanje nastavlja na PMF-u u Zagrebu, smjer Geografija na kojem je diplomirao, magistrirao i doktorirao s temom: Socijalno-geografska preobrazba Siska i Petrinje pod utjecajem industrije.
Nakon diplomiranja radi kao učitelj geografije u osnovnim i srednjim školama u Sisku i Petrinji, a od 2008. godine je na Odsjeku u Petrinji, najprije kao asistent. Područja znanstvenih i stručnih interesa i aktivnosti su mu: ekonomska geografija, industrijska geografija, regionalna geografija, metodika prirode i društva. Nazivi kolegija koje predaje su Geografija 1 i 2, Metodika prirode i društva 1, 2, 3 i 4; Geografija Hrvatske; Geografija zavičajnog prostora; Geografija obrazovanja i Stručno-pedagoška praksa. Sudjelovao je na 12 međunarodnih konferencija, 11 znanstvenih radova objavljeno mu je na engleskom jeziku.
Od ak. god. 2015./2016. obnaša dužnost pročelnika Odsjeka u Petrinji, zamjenik je predstojnika Katedre za prirodoslovlje, geografiju i povijest te član više povjerenstava: Etičkoga, Povjerenstva za usklađivanje studijskih programa, Povjerenstva za kadrove i Povjerenstva za upravljanje kvalitetom.
Dobitnik je posebnog priznanje Turističke zajednice grada Siska za objavljivanje članaka o Sisku, te dviju Dekanovih nagrada.

Konzultacije:

Ponedjeljak 12:00-13:00,

Četvrtak 13:30-14.30

Skip to content